Általános Repülőjegy Feltételek

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. (1015 Budapest, Batthyány utca 49. fsz. 9., adószám: 13617558-2-41, cégjegyzékszám: 01-09-864561, MKEH engedély száma: U-001307) által üzemeltetett elsődlegesen internetes repülőjegy foglalással és repülőjegy értékesítéssel foglalkozó honlapokon (továbbiakban: online foglalási rendszer) történő online repülőjegy foglalással és a vonatkozó díjak megfizetésével fuvarozási szerződés jön létre az érintett légitársaság és az utas között, amelyet a Marshaller Idegenforgalmi Kft. mint bizományos közvetít.
A Marshaller Idegenforgalmi Kft. az utastól beszedi a légitársaságokat illető fuvardíjat, illetékeket és díjakat, illetve a közvetítésért járó szolgáltatási díjat, ami a vásárláskor együtt fizetendő.

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. által üzemeltetett online foglalási rendszer a világméretű foglalási rendszerek és az egyes légitársaságok adatbázisában nyilvántartott járatokat, árakat, illetékeket és díjakat jeleníti meg. Egyes országokban, városokban további helyi adók megfizetésére lehet kötelezett az utas, amit előre, a repülőjegy kiállításakor nem áll módban beszedni. Mivel ezekről nem áll teljes körű információ rendelkezésre, a Marshaller Idegenforgalmi Kft. által nyújtott információ minden esetben tájékoztató jelleggel értendő.

Légitársaságok terhelései és egyéb felmerülő költségei

Egyes légitársaságok (fapados és menetrend szerinti egyaránt) a forinttól eltérő valutanemben adják be a terhelési igényüket, így a bankszámla kivonaton megjelent véglegesen terhelt összeg eltérhet az ajánlatban szereplő összegtől. A Marshaller Idegenforgalmi Kft. az árfolyameltérésekből eredő kockázatokért és az eltérésekért nem tud felelősséget vállalni. Ezzel kapcsolatos reklamációval a kártyát kibocsátó Bankhoz, illetve a járatot üzemeltető Légitársasághoz fordulhat.

Egyes légitársaságok (fapados és menetrend szerinti egyaránt) az online repülőjegy foglalás esetén a repülőjegy árán és a repülőtéri illetéken felül bankkártya tranzakciós díjat, a feladható poggyászok után pedig poggyászdíjat számolhatnak fel.

Poggyász információ

Az egyes légitársaságok által meghatározott ingyenesen szállítható és feladható poggyászok számáról, súlyáról, méretbeli korlátozásokról, illetve a túlméretes éstúlsúlyos csomagok után fizetendő díjakról az alábbi linken kaphat tájékoztató jellegű információt: https://mytripandmore.com/baggage.aspx.

A nemzetközi joggal összhangban, amennyiben az utazási célpont, vagy bármely, az utazás során érintett leszállóhely nem az indulási ország területén van, a fuvarozás teljes egésze, beleértve az érintett leszállóhelyet is, a Montreáli Egyezmény vagy ennek elődje, a Varsói Egyezmény és annak módosításai (az ún. varsói egyezmény rendszer) hatálya alá tartozhat. Az ilyen utasok esetében a vonatkozó szerződés, beleértve az alkalmazandó tarifális szabályokat mérvadó és korlátozhatja a fuvarozó kártérítési felelősségét. További részleteket az alábbi linken olvashat.

Repülőtéri bejelentkezési idö, check-in

Az utazó felelőssége a repülőjárat indulása előtt a szükséges adminisztrációs és poggyász kezelési ügyek elvégzése érdekében kellő időben a repülőtéren megjelenni, az utazáshoz szükséges megfelelő úti okmányokkal egyetemben.

Fapados légitársaságok esetén az utas köteles indulás előtt legkésőbb 24 órával a légitársaság internetes weboldalán online bejelentkezni (online check-in), a korábbi visszaigazolásban található azonosítókkal. Amennyiben az utas az online bejelentkezési kötelezettségét elmulasztja, úgy a repülőtéren való személyes bejelentkezés és poggyászkezelés alkalmával a légitársaság felárat számolhat fel, illetve megtagadhatja a járatra való beszállítást. A figyelmetlenségből, a hiányos vagy helytelen online bejelentkezésből, vagy annak elmulasztásából eredendő károkért és hibákért a Marshaller Idegenforgalmi Kft. nem vállal felelősséget.

Személyes adatok megadása, utazási dokumentumok

A pontos személyes adatok megadása az utas felelőssége. Pontatlan, helytelen vagy hibás adatok megadásából eredő károkért a Marshaller Idegenforgalmi Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Felhívjuk figyelmét, hogy az egyes országokba való belépéshez szükséges dokumentumok biztosítása mindig az utazó felelőssége. A Marshaller Idegenforgalmi Kft. nem tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha az utazási dokumentumok (például: útlevél, vízum) hiányossága, érvénytelensége, stb. miatt a célországba való bejutás, vagy a repülőjáratra való feljutás meghiúsul.
Az utazás megkezdése előtt a http://www.konzuliszolgalat.kormany.hu/index internetes címen, illetve a célország magyarországi külképviseleténél tud részletesebb információt gyűjteni a belépés feltételeiről.

Módosítás, visszaváltás

A lefoglalt és kiállított repülőjegyben az utazás időpontja, az útvonal és az utas neve nem vagy csak bizonyos esetekben, külön módosítási díj megfizetése mellett lehetséges. A repülőjegy megvásárlása előtt kérjük tájékozódjon a feltételekről.

Visszatérítés bankkártyás fizetés esetén

Bankkártyás fizetés esetében visszaváltás vagy visszatérítés esetén kizárólag a fizetéskor használt bankkártyára van lehetőség az összeget jóváírni. Bankártyás fizetés esetén a visszatérítést a Marshaller Idegenforgalmi Kft.-vel szerződésben álló kártyaelfogadó bank (Otp Bank Zrt.) végzi. A tranzakció teljesítésére előírt és törvényben rögzített átfutási idő maximum 30 nap.

’No Show’ fogalma

Amennyiben az utazó a repülőjáratra való bejelentkezéshez nem jelenik meg kellő időben a repülőtéren, a légitársaság megtagadhatja a repülőjáratra való jegykezelést, beszállítást és fuvarozást és az utazó úgynevezett ’No Show’ státuszt kap. Ennek további következménye lehet a csatlakozó járatra vagy a hazautazásra szóló repülőjegy vagy szakaszjegy törlése, illetve annak későbbi felhasználásának megtagadása a légitársaság részéről. Bővebb információt erre vonatkozóan az érintett légitársaság tud adni a helyszínen, illetve repülőjegy irodánk munkaidőben.

Járattörlés

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy a meghirdetett menetrendet, útvonalat vagy repülőgép típust előzetes értesítés nélkül megváltoztassák. Amennyiben a módosítást a légitársaság időben jelzi a repülőjegy helyfoglalási rendszeren keresztül, úgy irodánk a korábban megadott elérhetőségek egyikén tájékoztatja az utazó(ka)t és lehetőségei szerint mindenben rendelkezésre áll, hogy a változáshoz igazodva az utazás a lehető leginkább zökkenő mentes módon valósulhasson meg. A légitársaság által közölt, illetve egyéb lehetőségekről repülőjegy irodánk munkaidőben tájékoztatást nyújt.

Túlkönyvelés

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy egy adott célállomásra több érvényes, utazásra jogosító repülőjegyet értékesítsen, mint a repülőjáraton fizikailag szállítható személyek száma. Ez minden esetben kizárólag a repülőtéren, a repülőjáratra való jegykezeléskor derül ki. Ilyen esetben a légitársaság kártalanítja az utast vagy alternatívát ajánl fel, még a repülőtéren. Túlkönyvelés esetén mindig, még helyben a repülőtéren egyeztetni kell az utazónak a légitársasággal! A Marshaller Idegenforgalmi Kft. nem vállal felelősséget az egyeztetés elmaradásából, vagy annak esetleges hiányosságaiból fakadó károkért, illetve azért sem, ha ez hiányosan történik meg és ennek következtében az utazás meghiúsul, vagy az utazó ezért más módon kárt szenved.

Üzemeltető légitársaság

A légitársaságok bizonyos célállomások esetében nem üzemeltetnek saját járatot, hanem partner légitársaságokkal való együttműködés keretében ajánlanak utazási lehetőséget. Ennek eredményeképpen egy-egy járat akár több légitársaság járatszámával is foglalható, azonban az üzemeltető légitársaság ugyanaz. A Marshaller Idegenforgalmi Kft. ezen együttműködésekről nem vagy csak meghatározott esetekben tud felvilágosítást adni. A foglalások a járatszám alapján készülnek el, és számos esetben az üzemeltető légitársaság kilétéről nincs elérhető információ. Az ezzel kapcsolatos mindennemű minőségi illetve egyéb panaszával a jegyen feltüntetett légitársasághoz fordulhat. A Marshaller Idegenforgalmi Kft.-t semmilyen felelősség nem terheli az utazás során nyújtott szolgáltatás minősége miatt.

Előzetes ülőhely foglalás

Ülőhely foglalás csak külön kérésre és azokon a repülőjáratokon van lehetőség, ahol a légitársaság rendelkezésre bocsájtja az üléstérképet. Az esetleges későbbi géptípus csere, illetve az esetlegesen előforduló, egyéb, előre nem látható átszervezések miatt az ülőhely foglalására a Marshaller Idegenforgalmi Kft. garanciát nem tud vállalni.

Szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb díjak és költségek

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. által kiállított árajánlat tartalmazza a repülőjegy ára mellett a felmerülő repülőtéri illetékek és adók összegét is. Készpénzes illetve banki átutalásos fizetés esetén egyéb költség nem merül fel. A tranzakciós díjak és illetékek miatt bankkártyás fizetés esetén az iroda további 1,5%-os, tranzakciós költséget számol fel.

Biztosítási ügyintézés

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. utazási-, baleset-, poggyász- és egyéb biztosítások esetén csupán közvetítőként vesz részt a szerződő felek között. A biztosítás feltételeiről a biztosító által meghatározott általános szerződési feltételek az iránymutatóak, melyet elküldünk a partnereinknek, illetve amiről részletesebb tájékoztatást a Biztosító elérhetőségein és honlapján kaphat.

Helyfoglalás megerősítése

Amennyiben az utazás nem kizárólag egy irányba történik, lehetőség van a hazaútra szóló repülőjegy konfirmálására, azaz a visszaútra szóló repülőjegy helyfoglalásának megerősítésére közvetlenül a légitársaságnál. A Marshaller Idegenforgalmi Kft. javasolja, hogy ezt lehetőség szerint az adott célállomáson található képviseletnél tegye meg. A helyfoglalás megerősítése különösen javasolt hosszú távú vagy tengerentúli repülőjegyek esetében. A repülőjegy helyfoglalás megerősítésének hiányából származó kellemetlenségekért, következményekért vagy károkért a Marshaller Idegenforgalmi Kft. nem vállal felelősséget.

Online bankkártyás fizetés

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. internetes web áruháza részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszerén keresztül. Bankkártyás fizetéskor a fizetés a Marshaller Idegenforgalmi Kft. weboldalán keresztül történik. ez az oldal a legszigorúbb adatbiztonsági és adatvédelmi feltételeknek és standartoknak is megfelel (PCI DSS), a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működik. Az internetes áruház a kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs és nem kerül birtokába, abba betekintést nem nyerhet.

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. által üzemeltetett weboldalak az alábbi kártyatípusokat fogadják el:

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/otp_vasarloi_tajekoztato_maestros_fizetesrol.pdf
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/otp_vasarloi_tajekozato_altalanos_kartyas_fizetesrol.pdf

Technikai hibák

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. kizárja a felelősséget adatbeviteli és technikai hibákból eredő problémák és károk esetén.

Elérhetőségeink

Marshaller Idegenforgalmi Kft.
1015 Budapest
Batthyány utca 49. fsz. 9.
MKEH engedély száma: U-001307
Telefon: 06 1 445 06 80
Fax: 06 1 445 12 72
Email: info@marshaller.hu
Nyitva tartás:
H-P | 09.00 – 18.00
Sz-V | zárva

A Marshaller Idegenforgalmi Kft. fenntartja a jogot, hogy a felhasználó szándékos tevékenységével okozott kárt megtéríttesse.

Budapest, 2015.11.26.
 
Marshaller Idegenforgalmi Kft.  •  1015 Budapest, Hattyú utca 14. VII. em. 718.  •  Tel: 06 1 445 06 80  •  Fax: 06 1 445 12 72  •  info@marshaller.hu  •  MKEH eng. száma: U-001307
fizetési módok
facebook