Általános Repülőjegy Feltételek

Sorban állás helyett az otthon kényelméből, egy számítógép és internetkapcsolat segítségével ma már a legtöbb légitársaság lehetőséget biztosít a check-in online elvégzésre. Az utasfelvétel tulajdonképpen a repülőjegy érvényesítését jelenti, melynek során az utas megkapja az utazáshoz szükséges beszállókártyát. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos fapados légitársaságok a repülőtéri check-inért külön díjat számíthatnak fel, ezért mindenképpen tájékozódjon az indulás előtt.

Mire lesz szükségem

Az online check-in során a repülőjegy adataival (ez általában a repjegy számát, a foglalási kódot vagy az esetleges regisztráció során megadott, személyes adatokat jelenti) be kell jelentkezni az adott légitársaság rendszerébe. A lap alján megtalálja a legismertebb társaságok check-in lehetőségeit. A sikeres online check-in végeztével a beszállókártya elkészül, a dokumentumot pedig ki lehet nyomtatni. A beszállókártya birtokában a repülőtéren már csupán meg kell jelenni a járat indulását megelőz általában 2 órával korábban. Az esetleges poggyászokat a helyszíni utasfelvételi pultnál lehet feladni. Fontos, hogy a beszállókártya nem tartalmazza a járathoz tartozó kapuszámot, erről az adott reptér tranzitjában kell tájékozódni. A kapu személyzete beszálláskor kérni fogja a beszállókártyát.

Internetes utasfelvétel az egyes légitársaságok esetén

Fapados légitársaságok (ld. alább) járatai esetén az internetes utasfelvételt a légitársaság honlapján végezheti el. A check-int a visszaigazolásban szereplő adatok alapján teheti meg. Kérjük ne feledje, hogy ezeknél a légitársaságoknál az online check-in indulás előtti elvégzése rendszerint kötelező, máskülönben a repülőtéri bejelentkezés során extra díj megfizetésére kötelezhetik, de akár a járatra való beszállást is megtagadhatják.

Az internetes utasfelvétel elvégzése különösen fontos az EasyJet, a Ryanair és a Wizz AIr járatára szóló repülőjegyek esetében!

Amennyiben segítségre van szüksége, kollégáink a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken várják megkeresését!

Ryanair

Ryanair online check-in esetén három lehetőséget kínál a légitársaság a foglalás(ok) előhívására:

I. Foglalási szám és a foglaláskor használt bank vagy hitelkártya számának megadásával: Ezekkel az adatokkal az oldalunkon foglalt repülőjegyét nem tudja megjeleníteni a rendszer, mert bankkártya adatait a marshaller rendszerében adja meg és a sikeres terhelést követően rendszerünk a repülőjegy megvásárlásához az összeget irodánk egyik technikai alszámlájáról emeli le, ezért az Ön bank vagy hitelkártya számát nem ismeri fel a Ryanair rendszere. Kérjük használja a további két lehetőség valamelyikét.

II. Foglalási szám, a foglaláskor használt email cím, az induló város és a célállomás megadásával: Ez esetben repülőjegy irodánk foglalási rendszere az oldalunkon készült online foglalásokhoz a központi email címünket rendeli hozzá, így kérjük sajátja helyett bejelentkezéskor mindenkor irodánk központi email címét adja meg a foglaláskor használt email címként: info@repulj.hu.

III. Oda út időpontja, a foglaláskor használt email cím, az induló város és a célállomás megadásával: Ezúttal a II. lehetőséghez hasonlóan kérjük sajátja helyett bejelentkezéskor irodánk központi email címét adja meg: info@repulj.hu.

Easyjet

Az Easyjet „utasfelvétel interneten” rendszerét a következő linken találja. A bejelentkezésre rendszerint a járat menetrend szerinti indulását megelőző 30. naptól az indulási időpontot megelőző 3 óráig van lehetősége, de itt is kérjük mindenesetben a visszaigazoláson szereplő határidőket vegye figyelembe! A beszállókártyájának kinyomtatásához kérjük adja meg foglalási azonosítóját és az utazó vezetéknevét ékezetek nélkül.

WizzAir

A WizzAir utasfelvétel rendszere a következő linken érhető el. Az internetes utasfelvétel a járat menetrend szerinti indulását megelőző 30 napon belül és az indulási időpontot megelőző 3 óráig bezárólag lehetséges. Amennyiben nem végzik el az online check-int, akkor kérjük a visszaigazolásban szereplő foglalási kóddal érkezzenek meg a repülőtérre!
A beszállókártyájának kinyomtatásához kérjük adja meg foglalási azonosítóját és az utazó vezetéknevét ékezetek nélkül.
 

Germanwings

A Germanwings online check-in rendszerét az alábbi linken találja. A bejelentkezésre a járat menetrend szerinti indulását megelőző 72 órától az indulási időpontot megelőző 3 óráig van lehetőség.

Jet2

A Jet2 check-in rendszere az alábbi linken található. A bejelentkezésre legkorábban a járat menetrend szerinti indulása előtt 28 nappal nyílik lehetősége.

Air Lingus

Az Air Lingus utasfelvétel rendszere a következő linken található. A check-int a járat menetrend szerinti indulását megelőző 30 órától az indulási időpontot megelőző 2 óráig teheti meg.

 
Marshaller Idegenforgalmi Kft.  •  1015 Budapest, Hattyú utca 14. VII. em. 718.  •  Tel: 06 1 445 06 80  •  Fax: 06 1 445 12 72  •  info@marshaller.hu  •  MKEH eng. száma: U-001307
fizetési módok
facebook